IPAF & e-Learning för lift

 

 

IPAF introducerar den första ISO-certifierade liftutbildningen i Sverige.    

                

För bokning ring +468 704 29 18
eller e-mail  utbildning@lipac.se

 

Ladda ner produktblad: IPAF Liftutbildning
Product Sheet:     IPAF MEWP operator training

International Powered Access Federation (IPAF) tog fram sin liftutbildning redan 1995. Utbildningen stod sedermera mall för den internationell standarden ISO 18878 när den togs fram 2004. Den liftutbildning som IPAF introducerar via sina ackrediterade utbildningsföretag är certifierad av TÜV enligt ISO 18878:2013. Under 2019 utbildades över 175 000 personer över hela världen.

I början av april blev Lipac Liftar ackrediterade av IPAF och kan nu erbjuda en ISO-certifierad liftutbildning för operatörer av sax- och bomliftar. Inom Riwal-koncernen, som äger Lipac, har man erbjudit IPAF’s utbildningar i många år.

Kent Boström, IPAF’s representant för Norden och Baltikum, kommenterar: ”Liftutbildningen som erbjuds i Sverige har, fram till nu, inte varit ISO-certifierad. Att Lipac nu har blivit ackrediterade av IPAF innebär att svensk liftutbildning nu tas till ännu högre höjder.

”Det har varit ett nöje att arbeta med Lipac i den här processen. Deras konsekvent höga kvalitetsnivå är tydlig och har varit en nyckelfaktor för att klara den rigorösa inspektion som IPAF har för sina utbildningsföretag.

“Under senare år har vi sett en tydlig ökning av efterfrågan på ISO-certifierad liftutbildning i Norden, främst från internationella byggföretag. Den uppenbara fördelen med en internationell utbildning är att den accepteras över hela världen, något som många internationella företag kräver.

Katarina Jacobson, Utbildningsansvarig på Lipac Liftar, tillägger: ”Vi har fokuserat på säkerhet vid arbete på höjd under många år och ger olika typer av operatörsutbildningar sedan 2008. Att kunna utöka med en ISO-certifierad liftutbildning är ett naturligt nästa steg för oss.”

Den teoretiska delen av utbildningen kan med fördel göras online, då IPAF sedan flera år har ett system för E-learning. Det innebär att eleven kan göra den teoretiska delen vid sin egen dator och sedan komplettera med den praktiska delen senare. Med anledning av Covid-19 har IPAF beslutat att förlänga den tillåtna tiden mellan genomgången teori och praktik till max 90 dagar.