Uddeholm

2018-05-17

 

Världens främsta verktygsstål tillverkas i Hagfors

 

 

 

Uddeholm är världsledande tillverkare av högkvalitativt verktygsstål. På det anrika stålverket i Hagfors pågår produktionen i fyra skift, dygnet runt sex dagar i veckan. Det ställer höga krav på att liftarna i maskinparken klarar av att hålla jämna steg. Samt att man har full koll på all dokumentation.

 

Det har gått 350 år sedan den första stångjärnshammaren började ljuda i de värmländska skogarna. Kärleken till stålet håller i sig och idag är Uddeholm världsledande på tillverkning av verktygsstål till industriella verktyg.

 

Smidigare skötsel med ny liftleverantör

Uddeholms stålverk i Hagfors går för högtryck och överallt ses liftar fullt upptagna i arbete. Merparten kommer från Lipac som man samarbetar med sedan ett år tillbaka. Idag har stålverket ett tiotal inhyrda liftar på 12–40 meter som används såväl i produktionen som i olika byggprojekt.

 

– När kontraktet med vår tidigare liftleverantör gick ut valde vi att anlita Lipac, säger Pär Eriksson som är chef för gemensam service med ansvar för transporter mellan de olika enheterna på Uddeholm.

 

Det främsta skälet till bytet av liftleverantör var att man ville få full kontroll över all dokumentation som rör liftarna. Samarbetet med Lipac ger en bättre överblick och smidigare skötsel av den inhyrda maskinparken. Dessutom har man fått en långsiktig samtalspartner med djupa kunskaper i logistisk.

Ny anläggning för 3D-printat stål

Intresset för 3D-skrivare ökar snabbt inom olika områden och Uddeholm ligger långt framme i utvecklingen. Idag är det möjligt att skriva ut produkter i stål och en ny anläggning för produktion av stål för 3D-printing blir klar i juni 2018.

 

Uddeholm har tagit fram ett verktygsstål för additiv tillverkning (Additive Manufacturing) i form av ett stålpulver som skrivs ut med 3D-printing. Det s k AM-pulvret användas i olika sorters applikationer som formsprutningsverktyg, plastbearbetning och konstruktionsdetaljer.

 

En tredimensionell form tas fram digitalt som skickas till maskinen där formen sedan byggs upp i flera lager. Tekniken kan även kombineras med traditionella tillverkningsmetoder. Då pulvret går att återanvända är metoden även bättre för miljön. Uddeholm planerar att lansera ett nytt AM-pulver varje år de kommande fem åren.

 

Många byggprojekt på gång

Uddeholms kunder är verktygsmakare och verktygsanvändare över hela världen. Det verktygsstål de köper är återvunnet och renat skrot som smälts om enligt specifika behov för användning i allt från fordon till mobiltelefoner.

 

På stålverksområdet pågår ett antal byggprojekt. Enheten för värmebehandling utökar sin anläggning med 500 kvm och sex nya ugnar. Även anläggningen för ESR byggs ut. Det är den omsmältningsprocess som renar stålet och som nu får sin tolfte ugn. Inom stålindustrin råder stadig högkonjunktur och redan inom ett par år kommer båda anläggningarna troligen att utökas med ännu fler ugnar.

 

Effektivare produktion med rätt liftar

Den snabba utvecklingen gör att Uddeholm hela tiden måste hålla sin maskinpark uppdaterad. Pär Eriksson har ständig kontakt med brukarna på de olika enheterna och stämmer av deras behov. Ofta vill de kunna byta upp sig till nya maskiner och därför väljer man att hyra in liftar på årsavtal från Lipac. De kan sedan snabbt kompletteras vid högre arbetsbelastning.

 

Det breda utbudet av moderna liftar och den snabba tillgången till de senaste modellerna är viktig. Med Lipac vet man att det alltid är ordning och reda på leveranser, besiktning och service och att all dokumentation är i ordning.

 

– Vi ska vara duktiga på att tillverka verktygsstål, inte att hålla ordning på liftar, säger Pär Eriksson.

 

Med en flexibel leverantör med insikt i verksamhetens logistik får man även hjälp med förslag på hur rätt lift på rätt plats kan effektivisera produktionen på stålverket ytterligare. I en högproduktiv bransch med järnhård konkurrens är det livsnödvändigt.