Rätt lift höjer produktionstakten

2012-11-26

Effektivitet, ekonomi och ekologi – tre områden som Coor har gemensamt med liftuthyrningsföretaget Lipac. Tillsammans hjälps man åt för att öka effektiviteten, förbättra arbetsmiljön och samtidigt göra en insats för miljön.

Allt mer komplexa processer och krav på kortare ledtider ökar pressen på industrin. Produktionen måste hållas igång med ett minimum av produktionsstörningar och driftstopp. Med löpande underhåll av maskiner och lokaler kan anläggningen fungera effektivt. Men det krävs rätt utrustning för att man ska kunna komma åt svåråtkomliga ställen på ett smidigt och säkert sätt.

Effektiv utrustning underlättar arbetet
Med 40 år i branschen är Lipac branschens specialist på liftar. Många industriföretag ser Lipac som en kompetent och pålitlig leverantör av liftar och arbetsplattformar. Lipac är en stolt leverantör till Coor Service Management som bland annat hyr in liftar vid fabriksstädning, sanering och annan industriell rengöring. – Vi har stor förståelse för de speciella krav som ställs inom industrin och inte minst den typ av servicetjänster som Coor erbjuder sina kunder, säger Per Hedebark som är VD på Lipac. Skulle behovet av utrustning plötsligt ändras ser vi till att liftarna levereras snabbt så att arbetet aldrig avstannar.

Lång erfarenhet av industrins behov
Oavsett om uppdraget gäller schemalagt underhåll eller akutarbete måste personalen ha tillgång till rätt utrustning. I Lipacs sortiment finns liftar i alla modeller och storlekar – från små saxliftar till självgående bomliftar samt världens högsta bomlift med en arbetshöjd på hela 48 meter. Industriföretagens behov skiftar, från ett större antal liftar vid ett tillfälligt stopp till ett mindre antal liftar som tecknas på årsavtal för att användas i den löpande driften. Lipac har lång erfarenhet av industribranschen och kan ta fram lösningar i båda fallen. – Vi samarbetar med ett stort antal industriföretag, säger Per. Tillsammans går vi igenom kundens specifika behov, både på kort och lite längre sikt, och erbjuder förmånliga hyresavtal.

Fokus på hälsa och miljö
Lipac är miljö- och kvalitetscertifierat och fokus på miljön är en naturlig del av vardagsarbetet. Man värnar även om kundernas arbetsmiljö. Sedan 2005 används enbart EcoPar, ett ultrarent drivmedel för dieselmotorer. Jämfört med diesel MK1 sänker det utsläppen av cancerogena ämnen med över 90 %. Och kvävedioxidhalterna minskas med över 50 %. – Att tvingas inandas giftiga partiklar och avgaser på sin arbetsplats är vansinne, säger Per. Med EcoPar minskar dessutom risken att drabbas av hjärtinfarkt eller stroke som tyvärr är vanliga sjukdomar, både i bygg- och industribranschen.