Lipac tar Peace & Love till nya höjder!

2011-07-19

Lipac - Peace & LoveVi har pratat med Mikael Nyström som är områdeschef och som har jobbat med festivaler sedan 1986. – Som områdeschef för Peace & Love är jag ansvarig för att allt kommer på plats. Det låter kanske lite abstrakt men det kan handla om allt från innertak på öltält till banderoller. För att Peace & Love ska få rätt stämning måste vi upp med enorma mängder belysning och utsmyckning och det är därför vi är beroende av liftar. I år har vi som mest använt 6 bomliftar, 2 saxliftar och 2 teleportörer – alla från Lipac.

Varför har ni valt att anlita Lipac? – Min erfarenhet är att man får vad man betalar för. Betalar man lite får man oftast sämre grejer. I fallet med Lipac är det annorlunda, vi har fått högsta kvalitet till ett attraktivt pris. Utöver den vinnande kombinationen gillar jag att alla Lipacs liftar går på det ultrarena bränslet Ecopar och att man alltid sätter säkerheten främst i alla aspekter av lifthanteringen.

Tidigare har festivalen anlitat andra kända leverantörer men efter att ha blivit presenterade för Lipac och gått deras liftutbildning i Borlänge förra året bestämde man sig för att byta. – Jag är supernöjd med både kvalitén på leveranserna och med Lipacs lokala depåchef Torbjörn Karlsson. Jag kommer definitivt att höra av mig nästa gång vi behöver hjälp med att komma upp i luften. Planeringen av nästa års festival är redan i full gång och då kan du lita på att Lipacs liftar kommer att går varma igen; säger Mikael samtidigt som han lägger in en snus.

Slutligen, har du någon personlig favorit från årets festival? – Utöver glädjen att se alla lyckliga ungdomar ha det härligt tillsammans måste jag säga att Norrlandsbandet Mowits var min favorit i år. Dom kör en unik blandning av swingjazz och hip hop med en galen energi som smittar av sig.