Elgiganten

2006-04-17

På ELGIGANTENs nordiska centrallager strax utanför Jönköping är Lipacs liftar populära. Helt enkelt därför att Lipac ger mig smidiga liftar till ett bra pris, säger Mats Andersson, fastighets- och underhållsansvarig.

Lipac - ElgigantenELGIGANTENs centrallager är 105 000 kvadratmeter stort och ligger som ett småländskt Fort Knox omgärdat av staket, larm, vakter och omständliga in- och utpassager. Inuti anläggningen måste besökare bära neongula västar för att markera för truck- och liftförare att man inte riktigt behärskar de interna trafikreglerna.

Under högsäsongen i november-december jobbar de anställda treskift för att 70 fullastade trailers ska kunna lämna lagret varje dygn. Det handlar först och främst om hemelektronik som lastas med hjälp av cirka 110 eltruckar. Till detta kommer hyran av två Lipac-liftar. Mats Andersson har hyrt liftar från annat håll tidigare men tyckte egentligen att de var för otympliga. Jonas Räf, chef för Lipacs uthyrningsdepå i Jönköping, blev varse Mats Anderssons synpunkter och erbjöd honom därför att hyra smidigare maskiner från Lipac. Ja, det stämmer, säger Mats Andersson. Räf gav mig ett erbjudande jag inte kunde avvisa. Sedan åtta månader använder jag därför Lipacs mer lätthanterliga liftar. Till rätt pris och med service och översyn en gång i månaden, säger Mats Andersson.