Kilenkrysset

2008-04-17

Lipac  KilenktiddryThomas Holmstrand, projektledare på Kilenkrysset Bygg, har hyrt många liftar av Lipac. Lipac är ett bra uthyrningsföretag. Dessutom gillar jag deras idé med miljöbränslet Ecopar. Det gör verkligen skillnad.
Kilenkrysset är en företagsgrupp som omfattar ett 30-tal bolag. Kilenkrysset bildades av den sedan 1970-talet kände entreprenören Jan Persson som i början av 1990-talet såg möjligheten att göra bra fastighetsaffärer och därför grundade Kilenkrysset. Koncernens huvudkontor finns i Strängnäs och byggverksamheten och fastighetsförvaltningen som bedrivs omsatte år 2007 tillsammans mer än 600 Mkr.

Det är nu länge sedan jag själv hyrde liftar av Lipac, berättar Jan Persson. Men med dem har det alltid fungerat bra. Du vet, man hör ju bara om någon när det är problem. Och på Lipac har det aldrig klagats. Kilenkryssets affärsidé är att ”bygga, äga och förvalta” och de anställda arbetar utifrån en rad ledstjärnor som Långsiktighet, Sunt förnuft, Tänk efter före, Ett handslag ska räcka, Bojkotta byråkratin, Ärlighet samt att Inte alltid göra ”som vi alltid gjort förut”.

Begreppet ”Miljömedvetenhet” platsar också i sammanhanget. Krossade bergmassor till exempel, återanvänds av miljömedvetna Kilenkrysset för framställning av betong i golvplattor, istället för att kastas bort. Inte undra på att Lipacs koncept med maskiner som går på miljöbränsle blev väl mottaget just hos Kilenkrysset! Projektledare Thomas Holmstrand har arbetat mycket med Lipac och har följande att säga om dess miljötänk: Att köra på Ecopar är verkligen en mycket bra idé. När man jobbar mycket inne i hallar där det krävs terränggående maskiner som liftar, grävmaskiner med mera som står och spyr ut avgaser, blir det verkligen en stor skillnad om man istället använder miljöbränsle.