Ökade krav på miljöbedömda produkter

2015-04-17

Lipac - MiljöbestamdaAtt Lipac har det bästa för miljön i tankarna är drivmedlet EcoPar ett bevis på. Den moderna vagnparken hålls ständigt i topptrim vilket också bidrar till en bättre miljö. Men det finns alltid mer att göra. Nu har Lipac tecknat ett samarbetsavtal med Würth som är leverantör av miljöbedömda kvalitetsprodukter för byggsektorn.

Ökade krav på miljöbedömda produkter
Båda företagen arbetar långsiktigt med hållbarhet och man delar samma värderingar när det gäller effektivt miljöarbete. Lagkraven och efterfrågan på miljöbedömda kemiartiklar ökar snabbt och Würth är branschledande inom miljö- och användarvänliga produkter för byggindustrin. Artiklarna bedöms och registreras systematiskt i Byggvarubedömningen och BASTA för att hjälpa kunderna att göra säkra produkt- och materialval.

– Vi vill se oss som en självklar miljöpartner för våra kunder och tycker det är både positivt och utmanande att få samarbeta med ett företag som Lipac som har så höga ambitioner med sitt miljöarbete, säger Niklas Ölmestrand som är Key Account Manager på Würth.

Kemiinventering leder till bättre miljöval
Tillsammans med Würth har Lipac gjort en inventering av kemikalier och förbrukning. Resultatet är en kemikalieförteckning samt kemidokumentation enligt gällande lagkrav. Antalet kemiprodukter har minskats ytterligare och framöver köps enbart miljöbedömda rengöringsmedel, smörjmedel, underredesskydd och rostskydd in för det löpande underhållet av de 750 liftarna.

– Vi strävar efter att alltid använda kemikalier med minsta möjliga miljöpåverkan och därför känns det naturligt att väljaWürth som samarbetspartner. De är världsledande inom området och hjälper oss att effektivisera och säkra vår hantering av kemiska förbrukningsvaror, säger Per Hedebark, VD på Lipac.