Först i Sverige på 57 meters höjd

2015-04-17

Lipac siktar alltid högre. Och vi är först med det senaste. Med vår nya vertikala bomlift ser vi till att du snart blir den första i Sverige att nå oanade höjder på jobbet – hela 57 meter över marken! Genie SX-180 är världens högsta självgående bomlift och speciellt byggd för att snabbt och säkert få upp dig i luften!

Lipac-sx-180_190Smidig arbetsplattform med plats för två personer
Genie SX-180 är resultatet av kundernas efterfrågan om en snabb, säker och ultrahög lift. Den är särskilt framtagen för tuffa arbetsmiljöer som skeppsvarv och olje- och gasindustrin men passar även utmärkt för vid bygge och underhåll av industriella och kommersiella byggnader. Den horisontella räckvidden är 24 meter och den hydrauliska plattformen kan roteras i 160 grader. Här finns gott om plats för två personer samt verktyg. Lyftkorgens maxlast är 340 kg och bomliften kan köras på full höjd. Markkontrollerna har försetts med membranreglage som är lätta att aktivera även med tjocka handskar.

Unikt X-chassi underlättar transporten av bomliften
När man konstruerar en sådan här bjässe måste man även tänka på transporten. Genie SX-180 har utrustats med ett unikt X-chassi där de utskjutbara axlarna fälls in under underredet. I utfällt läge är bomliften över 5 meter bred men hopfälld är den bara hälften så bred. Längden är 13 meter och den totala vikten 25 000 kg. Den smarta konstruktionen ger bomliften en smal silhuett som gör den lätt att transportera. Sedan 1966 har Genie Industries tillverkat arbetsplattformar som är både säkra, effektiva och miljövänliga. Den inställningen till våra kunders arbetsmiljö uppskattar vi på Lipac. Givetvis tar vi det hela ytterligare ett steg genom att enbart fylla tanken med vårt miljövänliga bränsle EcoPar.